Dagen började med tal av vår utrikesminister

Den andra dagen på kongressen startar med att vi får möjlighet att lyssna på vår socialdemokraterna utrikesminister Margot Wallström!

Margot började att med hjärtesorg skicka sitt deltagande  till alla berörda i Stockholm. Värmen steg i kongressalen när hon vidare talade om hur Stockholmarna öppnat sina hjärtan❤ solidariteten finns och växer när Sverige drabbas av terror och våld. Vi låter aldrig dessa krafter ta över!

Vidare talade hon om att Sveriges arbete med att driva en feministisk utrikespolitik gör skillnad! Ett 90-tal länder har nu tagit ställning mot kvinnlig könsstympning för att nämna något. Margot återkom flera gånger till en av våra bästa politiker Anna Lindh, ord Anna ofta sa ”Människovärdet är grunden” ord som är lika aktuella då som idag och i framtiden. Ord som alltid är ledande för oss socialdemokrater! Margot lyckas fängsla oss alla, hennes tal var otroligt starkt och tydligt. Stolt och rörd lyssnade  jag och tänkte också tillbaka på min första SSU kongress. Då 1984 valdes Anna Lindh till ordförande, Margot, Mona och Leif fanns vid hennes sida. Idag är Margot absolut en av våra bästa företrädare, jag känner stolthet och trygghet att hon är vår röst i världen. Varje land har rätt att välja väg oavsett vad de stora länderna säger. Långa och stående ovationer när talet var klart!!

Nu precis, har Maria Hörnsten varit den första från delegationen som varit uppe i talarstolen! 👏🏻👏🏻👏🏻

 

Mona Forsberg, kongressombud

facebook Twitter Email