De Basso och Ödebrink föreslagna till partistyrelsen

Socialdemokraternas valberedning har släppt sitt förslag till ny partistyrelse. I det föreslås Ilan De Basso, kommunalråd i Jönköping och vice ordförande för Socialdemokraterna i Jönköpings län, få en ordinarie plats och Carina Ödebrink, regionråd och ordförande för Socialdemokraterna i Jönköpings län, bli suppleant.

När Socialdemokraterna samlas för partikongress i Göteborg den 8 till 12 april kommer det bland annat fattas beslut om vilka personer som ska sitta i partistyrelsen. Nu har valberedningen offentliggjort sitt förslag, och i det föreslås Ilan De Basso från Jönköping få en ordinarie plats.

– Det känns hedersamt att valberedningen föreslår att jag ska få fortsatt förtroende som ledamot i partistyrelsen. Om kongressen beslutar i enlighet med det förslaget ser jag fram emot att driva på i partistyrelsen för att vi ska arbeta för ett mer jämlikt samhälle framöver.

Även Carina Ödebrink föreslås att sitta partistyrelsen som suppleant.

– Jag är mycket glad och hedrad över förtroendet att bli föreslagen till partistyrelsen och att få bidra till att göra skillnad för jämlikhet och solidaritet, säger hon.

Vidare föreslås riksdagsledamoten Peter Persson bli suppleant i programkommissionen.

Hela valberedningens förslag finns att läsa här.

facebook Twitter Email