Delegationen från Jönköpings län på plats i Göteborg!

Välkommen till kongressbloggen! Kongress 2021 är igång! Här kommer delegationen från Jönköpings län att uppdatera er med tankar, reflektioner och allmänna synpunkter om det som sker i Göteborg under 3-7 november. Vi bygger landet!

DAG 1 Delegationen från Jönköpings län anlände till Göteborg i tre bilar, en från respektive länsdel, runt klockan 12.00. Första dagen inleddes med lunch och en undran om när det gick att checka in på hotellrummen? Oklart var svaret och delegationen fick vackert vänta tills efter första passet i kongressalen. Sen var det färdigstädat på rummen!

Klockan 14.00 var kongressen igång! Sex ordförande ska fördela ordet under fem dagar och lyckas reda ut alla motioner och tusentals att-satser. Sex sekreterare ska försöka hänga med och anteckna alltihopa. Talartiden har redan begränsats till max två minuter.

Partiordförande Stefan Löfven höll ett inledningstal och pratade bland annat om klimatet och om hur han kände av en förändring i stämningen under toppmötet i Glasgow. Många tar den globala uppvärmningen på större allvar nu. Löfven lämnade så småningom över till LO:s ordförande Susanna Gideonsson för ett nytt tal.

Därefter delade alla kongressledamöter in sig i olika temagrupper som pågår i två pass med paus för middag. Lax med potäter och chilimajonnäs. Oerhört gott! Någon tyckte det var kallt och hämtade en tröja.

Kvällspasset i kongressalen pågår klockan 21.00-23.30 och kommer att behandla partiinterna frågor runt hur vi bygger en stark organisation tillsammans!

Morsning och good bye!
Christoffer Hägg

facebook Twitter Email