Diana Laitinen Carlsson

Kongressombud från Eksjö kommun.

Jag är en landsbygdstös som i vuxen ålder åter slagit ner bopålarna på landet strax utanför Eksjö. Där bor jag med min man Anders vår hund Pluto, två katter och nio höns.

Jag älskar skog och mark och att odla mina egna grödor och är självförsörjande på ägg och grönt stora delar av året. Drömmen är att i en framtid kunna vara helt och hållet självhushållande. Alltså förstår ni att miljö- kretslopp, livsmedel, närodlat och ekologiskt är viktigt för mig. Landsbygdsfrågor och en levande landsbygd är en hjärtefråga!

Sedan hösten 2014 har jag förtroendet som oppositionsråd för Socialdemokraterna i Eksjö och för mig är det viktigt att kommunen drivs med våra invånares bästa i fokus, men också ordning och reda i kommunen.

För övrigt är de sociala frågorna viktiga för mig, att sluta klyftorna och minska utanförskapet. Jag är helt emot vinster i välfärden och människor som profiterar på andras bekostnad. Sverige är ett land där alla får plats, där alla ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett om man är född i Sverige eller har kommit hit av andra anledningar, inkludering och bostadsmöjligheter är andra frågor som står högt på min dagordning.

Förutom att jag är oppositionsråd är jag också ordförande i Eksjö S-kvinnor och ledamot i S-kvinnors distriktsstyrelse. Jämlikhet och kvinnors rätt i samhället är en utomordentligt viktig fråga att driva i en tid där omvärlden försöker inskränka kvinnors rättigheter i samhället. Där har vi ett stort och viktigt arv att förvalta från de kvinnor som drivit kvinnokampen före oss. Sverige är nu världens fjärde mest jämställda land, men det finns mycket kvar att göra och det krävs ett oförtrutet arbete för att bibehålla och utveckla den jämställdhet vi uppnått.

Kontakta Diana:
E-post: diana.laitinen-carlsson@eksjo.se
Mobil: 070-554 91 27

Pressbild

facebook Twitter Email