Jönköpings län ställer sig bakom elevlöftet

Under gårdagens möte med kongressdelegationen beslutade man sig att ställa sig bakom SSU:s elevlöfte för att göra skolan mer jämställd. Detta glade SSU:s förbundssekreterare Andrea Törnestam som gästade mötet.

Under gårdagens delegationsträff gästade bland annat Andrea Törnestam, förbundssekreterare för SSU, och hon är glad att delegationen nu har ställt sig bakom SSU:s elevlöfte.

– Det var jätteroligt att få besöka delegationen och berätta om SSU:s elevlöfte samma dag som vi tillsammans med SSU-distriktet värvat massa nya medlemmar genom att informera om det vi driver inför kongressen, säger Andrea Törnestam.

Ge alla samma chans

Elevlöftet handlar kort om att ge alla elever en lika chans genom att komma åt skolsegregationen. Därför vill SSU göra om skolvalet för att alla skolor ska ha en blandad elevsammansättning. Man vill också öka de generella statsbidragen samt göra det obligatoriskt med psykiska hälsokontroller i skolan.

– Dagens skolsystem drabbar eleverna och sammanhållningen i Sverige. Socialdemokraterna behöver lova Sveriges elever att det är ens ambitioner och inte ens bakgrund som ska vara avgörande.  Jag är väldigt glad att Jönköpings läns kongressdelegation beslutade sig att ställa sig bakom det här elevlöftet, säger Andrea.

Permanenta uppehållstillstånd

Under delegationsmötet beslutade delegationen också att man kommer att kämpa för att permanenta uppehållstillstånd ska vara normen i Sverige och att det ska finnas möjlighet till familjeåterförening utan krav på försörjning.

facebook Twitter Email