Lite tankar från kongressens sista dag…

Mona Forsberg summerar vad hon tar med sig från partikongressen som nu har pågått under fem dagar. Söndagen är kongressens sista dag och delegationen från Jönköpings län tackar för sig och beger sig hemåt.

En kongress som gett oss så mycket i form av energi, längtan, hopp och känsloladdningar. Det har varit flera känslosamma tal där vi haft tårarna rinnande på kinderna.

Känslan och styrkan av att vi fått träffas ”på riktigt” har bara det gett oss enormt med energi.

Vi har valt team Magda o Tobias, tydliga och energiska företrädare vilket bådar gott inför valet 2022.

Vi har avtackat Stefan Löfven, en avtackning som inte går beskriva i ord. Med ett avskedstal från Stefan som var fantastiskt. Vilken tur att det går lyssna på alla tal i efterhand.

Vi avtackade även Lena Rådström Baastad som dessutom bjöd på ett härligt och roligt framträdande på kongressfesten.

Jag vet att jag talar för alla i ett Tack till både Stefan och Lena för allt dem gett till vårt parti🌹

Kongressfesten kan sammanfattas med ett wow!! Det blev en  trevlig fest med mycket skratt, dans och mingel. Vi hade skåningarna som bordsgrannar, dem gillar att sjunga om än med lite konstiga uttal emellanåt) Elin och jag klämde också i, jag saknar sången i vårt parti men det ska vi ändra på.

I delegationen pratade vi tidigare om vilka frågor vi trodde skulle bli stora på kongressen. Vi trodde på skattepolitik, pensioner och klimatet men ack så det kan gå när en stor fågel la sina vingar över flera delegationer och debatten- nämligen skarven!

Under söndagen har vi gjort val till partistyrelsen. Från Jönköpings län har vi både Ilan de Basso (ordinarie) och Carina Ödebrink (ersättare) som våra företrädare. Stort Grattis till er båda! Från talarstolarna svarade tre starka kvinnor, Margot Wallström, Ann Lindhe och Helene Fritzon, på yrkanden från oss ombud som området ”En säker och demokratisk värld”.

Efter avslutningen åker jag/vi härifrån med en längtan att gå ut i en valrörelse och vinna val med en ännu tydligare och bättre socialdemokratisk politik. Där vi ska bygga landet starkt och hållbart, där vi har fokus på gröna investeringar och är öppna för att lånefinansiera vissa strategiska infrastrukturprojekt med stor klimatnytta.

Där alla jobb ska vara trygga jobb, där heltid ska var norm och delade turer ska motverkas.

Där personer med funktionsnedsättning ska ha samma rättigheter och kunna leva sitt liv som andra.

Där vi närmar oss att tänderna tillhör kroppen. På sikt bör tandvården omfattas av ett högkostnadsskydd liknande hälsa och sjukvårdens.

Nu bygger vi landet kamrater!

Mona Forsberg

facebook Twitter Email