Morgontankar från ett kongressombud

Det är tidig lördagmorgon i Räveberg utanför Eksjö. Inte vilken lördagmorgon som helst, utan morgonen efter det fruktansvärda misstänkta terrordådet i Stockholm med fyra avlidna och femton skadade. Det är också morgonen då vi socialdemokrater samlas i Göteborg för kongress. Kongressen kommer att genomföras, men med några förändringar. Vår partiledare tillika statsminister är av naturliga skäl i Stockholm. Hans uppgift är nu att styra och leda landet genom detta, och vi känner oss trygga i hans stadsmannamässiga händer. Han, liksom vi är tydliga med att vi aldrig kommer låta ondskan och terrorismen vinna. 

Så till kongressen då… Temat för kongressen är ”Trygghet i en ny tid”, och just i dag känns det otäckt slående och oerhört viktigt. De avsnitt jag är ansvarig för i delegationen är just under blocket ”Sammanhållning för ökad trygghet” och avsnitten ”Tillsammans för att bryta segregationen” och ”Ett starkt rättssamhälle”. Frågor som är oerhört viktiga i den tid vi lever i. 

Visst kommer tankarna om att något skulle kunna hända. Min mor ville absolut inte att jag skulle åka när jag talade med henne i går kväll, men vi kommer att vara under suverän bevakning. Jag vägrar att ge efter för rädsla och låta de mörka makterna vinna. Terrorism tas till för att försöka sätta demokratin ur spel, och just därför är det viktigaste som finns sammanhållning. Stockholmarna och våra medmänniskor har verkligen visat prov på sammanhållning sedan i går eftermiddag, polis och övrig blåljuspersonal likaså. De har gjort och gör en fantastisk insats. Vi vill rikta vårt varma tack till er alla! Vår statsminister har tydligt visat svenska folket att han kan hålla samman ett land när det värsta händer! Därför ska nu vi kongressombud från Jönköping hålla samman tillsammans med landets övriga ombud och tillsammans med partiledningen göra vårt allra bästa för att staka ut partiets väg framåt och göra vår insats för att vi alla ska kunna leva i ett öppet, fritt och demokratiskt samhälle! 

Välkommen att följa med oss under de här dagarna! Vi uppdaterar regelbundet vad som händer under kongressen! Var rädda om er och varandra!
// Diana Laitinen Carlsson

facebook Twitter Email