Tårar under partiledartal och tyskt gästspel under dag tre

Första partiledartalet från vår nya ordförande, tysk gästspel och fokus på brott under första halvan av dag tre på kongressen.

Dag tre inleddes med att Karl-Petter Thorwaldsson meddelade att Tysklands nye förbundskansler Olaf Scholz kommer att gästa oss under dagen (spännande!). Sedan fortsatte debatten i kongressalen med temat ”barnen är vårt gemensamma ansvar” där Birgitta Svensson var uppe i talarstolen och påpekade att ”ingen förälder ska behöva uppleva att förlora sitt barn”.

När Mikael Damberg inledde nästa avsnitt ”Bekämpa brotten och brottens orsaker” började det bli lite stimmigt i lokalen. Olaf Scholtz, Magdalena Andersson, Stefan Löfven, Göran Persson och Margot Wallström med flera anlände till mötet och första bänkraden.

Mötet ajourneras för installationstal från Magdalena. Det känns mäktigt att få ta del av sådana här stunder! Vi är tårögda och stolta över att få vara en del av vårt parti. Tack, Magdalena!

När förhandlingarna återupptogs behandlades ett 50-tal inlägg varav ett från vår delegation, där Lynn Carlsson fokuserade på våld i nära relationer, med inriktning på mäns våld mot kvinnor, där hon tackade partistyrelsen för att de lyssnat på hennes förslag till förändringar i de politiska riktlinjerna.

Klockan 11.45 ajournerades mötet igen och Olaf Scholz äntrade scenen. Han tackade Stefan för de många åren de haft förmånen att samarbeta och passade på att också gratulerade Magdalena till det nya jobbet.

Lunchen pågår fram till klockan 13.30.

Johan Starck

facebook Twitter Email